Digimód illesztő Foxdelta épitőkészletből

Már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy egy új digimód illesztőt készitsék a PSK, RTTY, SSTV és egyéb számitógéppel támogatott üzemmódokhoz. A korábbi illesztő septében készült, próbapanelra és nem rendelkezett kényelmi funkciókkal.
Az illesztővel szembeni elvárásaim:

- egyszerű
- teljes galvanikus elválasztást valósitson meg a számitógép és a rádió között
- ne kelljen neki tápfeszültség
- kompatibilis legyen az általában használt rádióamatőr programokkal
- a működés közben vizuális jelzések is legyenek
- esztétikus

Nos ilyen áramkörök dokumentációjával tele az internet. Illetve saját kútfőből is megoldhatnám, a fentebb emlitett korábbi illesztő fejből összeforrasztva készült. A neten történő keresgélés közben akadtam a FOXDELTA amatőr cégre amely épitőkészleteket árul. Tőlük már vásároltam egy épitőkészletet számitógépes antennaforgató vezérlésre. Később azt is ismertetem.

Az általuk forgalmazott épitőkészletek mindent még a dobozt is tartalmazzák. Figyelembe véve az alkatrészek utáni mászkálásra forditott időt, az egyedi panel előállitásával járó macerát az épitőkészlet megrendelése mellett döntöttem. A megrendelés az Interneten pár másodperc alatt lezajlott.
A Paypal-on keresztelü fizetés gyors, egyszerű, teljesen biztonságos. Mindenkinek ajánlom. Persze ne a családi bankszámlát használd.

A megrendeléstől számitott 4 munkanap elteltével itt volt a csomag!

Az alábbi néhány kép az épités folyamán készült.

 

Az alkatrészek beforrasztása után egy RS232 kábelt kellett még készitenem. Az audio kábelekhez kész kábeleket használtam. Csatlakoztattam mindent a számitógéphez és a rádióhoz. MIXW be állitás és már meg is volt az első BPSK31 QSO.

Az alábbiakban közzé teszem a kapcsolási rajzot és egyén dokumentációkat a szerkezetről. Ezek a FOXDELTA (www.foxdelta.hu) Internet oldaláról is letölthetők, ezért közlésük nem jogsértő.

Kapcsolási rajz    Leirás  Alkatrész lista